culinaire
zaken
.nl
Zoet pastagerecht
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
125
100
100
40
25
5
3
2
1
0.25
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
marmelade (sinaasappel-)
kaas (ricotta)ingrediënt info
pasta (spaghettini) ingrediënt info
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
bloem ingrediënt info
honing (vloeibaar)
ei (kip)ingrediënt info
meel (paneer-)
kaneel (poeder)
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Week de rozijnen ca. 10 minuten in heet water. Kook de spaghettini ca. 2 minuten in kokend water met zout. Spoel de spaghettini in een zeef onder koud water af. Laat de pasta goed uitlekken.
Berei-
ding
Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Roer er geleidelijk de ricotta, kaneel, kruidnagelpoeder, een snufje zout en de bloem door. Giet de rozijnen af. Dep ze droog met keukenpapier en schep ze samen met de spaghettini door het ricottamengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het ricottamengsel.
Vet een dichte ronde vorm of ovenvaste schaal (doorsnede 18-20 centimeter) dun in en bestrooi de bodem en wand met paneermeel. Schep het ricottamengsel erin. Bak het gerecht in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm intussen op zacht vuur de marmelade met de honing. Keer de taart direct uit de oven op een schaal en bestrijk deze rondom met de marmeladesaus. Serveer het gerecht lauwwarm. Geef eventueel de rest van de saus er apart bij. Lekker met een kopje koffie.

TIP: U kunt in plaats van spaghettini evenveel vermicelli gebruiken en de ricotta kunt u vervangen door evenveel magere kwark.
Voedings-
waarde
Energie1999 KiloJoules
476 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
106 gram
14 gram
1 gram