culinaire zaken .nl |
Peren-flan (Poires en flan) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 75 40 40 10 3 3 3 1 1 - |
deciliter gram gram gram gram theelepel stuks stuks stuks zakje naar smaak |
melk suiker amandel (schaafsel) bloem boter (room-) sap (citroen-) ei (kip) peer rasp (citroen-) suiker (vanille-) zout | ||
Berei- ding |
Leg in een dik beboterde (10 gram) ovenvaste schaal (inhoud van circa 1.5 liter) met opstaande wand (circa 5cm.) schijfjes van 3 forse handperen (750 gram "vuil"), besprenkeld met citroensap. Klop in holronde schaal 3 hele eieren met 75 gram suiker glad. Meng erdoorheen 1 zakje vanillesuiker, de gezeefde bloem, 2 gram citroenrasp en 1 flinke snuif zout; roer er tenslotte met een halve liter koude melk door. Giet dit "beslag" over de schijfjes peer en overstrooi het geheel met circa 40 gram geschaafde amandelen. Plaats de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden Celcius. Controleer de laatste 10 minuten op kleur. Serveer dit gerecht bij voorkeur direct uit de oven; hoewel afgekoeld ook best smaakt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1484 KiloJoules 353 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 13 gram 3 gram |