culinaire
zaken
.nl
Peren-flan
(Poires en flan)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
75
40
40
10
3
3
3
1
1
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
stuks
zakje
naar smaak
melk ingrediënt info
suiker
amandel (schaafsel) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
boter (room-)
sap (citroen-)
ei (kip)ingrediënt info
peer ingrediënt info
rasp (citroen-)
suiker (vanille-)
zout
Berei-
ding
Leg in een dik beboterde (10 gram) ovenvaste schaal (inhoud van circa 1.5 liter) met opstaande wand (circa 5cm.) schijfjes van 3 forse handperen (750 gram "vuil"), besprenkeld met citroensap. Klop in holronde schaal 3 hele eieren met 75 gram suiker glad. Meng erdoorheen 1 zakje vanillesuiker, de gezeefde bloem, 2 gram citroenrasp en 1 flinke snuif zout; roer er tenslotte met een halve liter koude melk door. Giet dit "beslag" over de schijfjes peer en overstrooi het geheel met circa 40 gram geschaafde amandelen. Plaats de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden Celcius. Controleer de laatste 10 minuten op kleur. Serveer dit gerecht bij voorkeur direct uit de oven; hoewel afgekoeld ook best smaakt.
Voedings-
waarde
Energie1484 KiloJoules
353 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
49 gram
13 gram
3 gram