culinaire zaken .nl |
Pavlova (Zomerse Pavlova) | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:20 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 1.25 15 3 2 2 1.50 1 |
gram gram deciliter gram stuks stuks eetlepel theelepel zakje |
aardbei suiker (poeder-) room (slag-) boter (room-) eiwit kiwi amandel (schaafsel) azijn suiker (vanille-) | ||
Berei- ding |
Vet een stuk bakpapier van 25 x 25 centimeter in. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer heel stijf. Voeg al kloppend de azijn en (beetje bij beetje) de suiker toe. Klop nog 5 minuten op de middelste stand tot het eiwit glanst. Doe het eiwit in een spuitzak met grove kartelmond en spuit het eiwit in een cirkel van circa 20 centimeter op het bakpapier. Ga door totdat alle eiwit opgebruikt is en strijk met een spatel een kuil in het midden. Bak de pavlova in het midden van de voorverwarmde oven circa 60 minuten De buitenkant voelt dan stevig aan terwijl de binnenkant nog taai is. Laat de pavlova afkoelen. Maak de aardbeien en de kiwi's schoon en snij ze in stukken. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en doe hem in een spuitzak met grove kartelmond. Leg de zak tot gebruik in de koelkast. Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin. Vul de afgekoelde pavlova's met de aardbeien en de kiwi's. Spuit er toeven slagroom op en strooi de geroosterde geschaafde amandelen erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1608 KiloJoules 383 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 5 gram 3 gram |