culinaire
zaken
.nl
Pavlova
(Zomerse Pavlova)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
1.25
15
3
2
2
1.50
1
gram
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
zakje
aardbei ingrediënt info
suiker (poeder-)
room (slag-)
boter (room-)
eiwit
kiwi ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Vet een stuk bakpapier van 25 x 25 centimeter in. Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer heel stijf.
Voeg al kloppend de azijn en (beetje bij beetje) de suiker toe. Klop nog 5 minuten op de middelste stand tot het eiwit glanst.

Doe het eiwit in een spuitzak met grove kartelmond en spuit het eiwit in een cirkel van circa 20 centimeter op het bakpapier. Ga door totdat alle eiwit opgebruikt is en strijk met een spatel een kuil in het midden.

Bak de pavlova in het midden van de voorverwarmde oven circa 60 minuten De buitenkant voelt dan stevig aan terwijl de binnenkant nog taai is. Laat de pavlova afkoelen.

Maak de aardbeien en de kiwi's schoon en snij ze in stukken. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en doe hem in een spuitzak met grove kartelmond. Leg de zak tot gebruik in de koelkast. Rooster de amandelen in een droge koekepan goudbruin.
Vul de afgekoelde pavlova's met de aardbeien en de kiwi's. Spuit er toeven slagroom op en strooi de geroosterde geschaafde amandelen erover.
Voedings-
waarde
Energie1608 KiloJoules
383 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
5 gram
3 gram