culinaire zaken .nl |
Perengebak | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 8 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Brood En Banket | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 1.25 60 50 2 1 1 - |
gram deciliter gram gram stuks blik eetlepel naar smaak |
peer (blik) melk (halfvol) bloem suiker ei (kip) deeg (croissant-) olie zout | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. Lage taartvorm (22 centimeter) bekleden met 1 blik croissantdeeg. Giet de peren af en halveer ze. Rangschik ze in de vorm op het deeg. Klop in een keukenmachine (plastic 'mes'): melk, eieren, suiker, zout, bloem en olie. Schenk dit in de vorm. In het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin bakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 750 KiloJoules 179 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 6 gram 0 gram |