culinaire zaken .nl |
Aardbeien met amandelroom | |||
Soort gerecht | Nagerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Feestelijk Oven | Bewerkelijk Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 45 30 2.50 2 2 1 1 |
gram gram gram gram centiliter eetlepel plakje zakje stuks |
aardbei spijs (amandel-) amandel (schaafsel) suiker room (slag-) Amaretto bladerdeeg slagroomversteviger eidooier | ||
Voor- berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien. Bakplaat invetten. Plakjes tweemaal doormidden snijden, zodat er 8 driehoekjes ontstaan. Driehoekjes op bakplaat leggen, bestrijken met dooier en bestrooien met 2 eetlepels suiker. In midden van de oven de driehoekjes in ca. 15 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen. Intussen in een droge koekepan amandelschaafsel in ca. 3 minutem goudbruin bakken. Uit pan op bord scheppen en laten afkoelen. In kom slagroom stijfkloppen met slagroomversteviger en rest van de suiker (1 eetlepels). Spijs erboven verkruimelen en erdoor roeren. Likeur erdoor roeren. Tot gebruik amandelroom afgedekt in koelkast zetten. | |||
Berei- ding |
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Grote aardbeien halveren. Aardbeien over 4 coupes verdelen. Amandelroom erop scheppen. Amandelschaafsel er over strooien. Garneren met bladerdeegdriehoekjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1710 KiloJoules 407 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 9 gram 8 gram |