culinaire
zaken
.nl
Aardbeien met amandelroom
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
45
30
2.50
2
2
1
1
gram
gram
gram
gram
centiliter
eetlepel
plakje
zakje
stuks
aardbei ingrediënt info
spijs (amandel-)ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
suiker
room (slag-)
Amaretto
bladerdeeg ingrediënt info
slagroomversteviger ingrediënt info
eidooier
Voor-
berei-
ding
Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien. Bakplaat invetten. Plakjes tweemaal doormidden snijden, zodat er 8 driehoekjes ontstaan. Driehoekjes op bakplaat leggen, bestrijken met dooier en bestrooien met 2 eetlepels suiker. In midden van de oven de driehoekjes in ca. 15 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen.

Intussen in een droge koekepan amandelschaafsel in ca. 3 minutem goudbruin bakken. Uit pan op bord scheppen en laten afkoelen.

In kom slagroom stijfkloppen met slagroomversteviger en rest van de suiker (1 eetlepels). Spijs erboven verkruimelen en erdoor roeren. Likeur erdoor roeren. Tot gebruik amandelroom afgedekt in koelkast zetten.
Berei-
ding
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Grote aardbeien halveren. Aardbeien over 4 coupes verdelen. Amandelroom erop scheppen. Amandelschaafsel er over strooien. Garneren met bladerdeegdriehoekjes.
Voedings-
waarde
Energie1710 KiloJoules
407 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
9 gram
8 gram