culinaire zaken .nl |
Flensje gevuld met kip (Risolle (11 flensjes)) | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | Frituren | Pittig | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 150 40 10 4 3 2 1 1 1 1 - |
gram deciliter gram gram eetlepel stuks eetlepel teentje stukje stuks theelepel stuks naar smaak |
kipfilet melk bloem boter (bak-) meel (paneer-) ei (kip) olie knoflook gember (wortel,vers) prei kurkuma (poeder) ui zout | ||
Voor- berei- ding |
(Kan 1 dag van tevoren klaar gemaakt worden) In kom bloem en snufje zout doen. 2 eieren erboven breken. Helft van de melk erdoor roeren. Al roerend de rest van de melk toevoegen. Blijven roeren tot een glad beslag. In pan boter smelten en door beslag roeren. Kleine koekepan heet laten worden 1 eetlepel beslag erin schenken en over panbodem laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Keren en andere kant snel goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 11 flensjes bakken (rest van het beslag wordt niet gebruikt) Ui pellen en fijsnipperen. Van prei lelijk blad en wortels verwijderen. In ringen snijden en in zeef wassen. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Gemberwortel schillen en klein snijden.In pan olie verhitten. Kip in 5 minuten rondom zachtjes bakken. Toevoegen: i, prei, gemberwortel, koenjitpoeder. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar scheppen. Nog 10 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met zout. 2 eieren splitsen. Op midden van flensje 1 1/2 deel van kipmengsel scheppen. Flensje tot pakketjes vouwen. Naden vastplakken met eiwit. In diep bord dooiers loskloppen. In ander diep bord paneermeel strooien. Flensjes eerst door dooier halen, vervolgens door paneermeel wentelen. Paneermeel goed aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. | |||
Berei- ding |
Vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan olie verhitten tot 175 graden. Flensjes met 3 tegelijk in 4 minuten goudbruin bakken. Zon nodig flensjes in de olie keren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2685 KiloJoules 639 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 42 gram 3 gram |