culinaire
zaken
.nl
Rode sla met paprika, gorgonzola en croutons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
10
3
2
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
gram
sneetje
eetlepel
theelepel
eetlepel
krop
stuks
naar smaak
naar smaak
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
boter (room-)
brood (casino)
olie (olijf-) ingrediënt info
mosterd
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
sla (lollo rosso) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Sla wassen in ruim koud water en drogen in slacentrifuge. Sla in kleinere stukken scheuren. Paprika wassen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden. Roer in een kommetje een dressing van olie, azijn, mosterd, zout en peper.

Verdeel de sla over bordjes. Verdeel er de paprika en gorgonzola over. Sprenkel de dressing erover. Snij de korsten van het casinobrood en besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter. Snij in blokjes van 2x2cm. Bak de croutons in een koekepan met dikke bodem aan beide kanten krokant en lichtbruin.

Garneer de salade met de warme croutons. Serveer direct.
Voedings-
waarde
Energie2057 KiloJoules
490 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
15 gram
2 gram