culinaire zaken .nl |
Rode sla met paprika, gorgonzola en croutons | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Salade | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 10 3 2 1 1 0.50 0.50 - - |
gram gram sneetje eetlepel theelepel eetlepel krop stuks naar smaak naar smaak |
kaas (Gorgonzola) boter (room-) brood (casino) olie (olijf-) mosterd azijn (wijn-,rood) sla (lollo rosso) paprika (rood) peper zout | ||
Berei- ding |
Sla wassen in ruim koud water en drogen in slacentrifuge. Sla in kleinere stukken scheuren. Paprika wassen, zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden. Roer in een kommetje een dressing van olie, azijn, mosterd, zout en peper. Verdeel de sla over bordjes. Verdeel er de paprika en gorgonzola over. Sprenkel de dressing erover. Snij de korsten van het casinobrood en besmeer de boterhammen aan beide kanten met boter. Snij in blokjes van 2x2cm. Bak de croutons in een koekepan met dikke bodem aan beide kanten krokant en lichtbruin. Garneer de salade met de warme croutons. Serveer direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2057 KiloJoules 490 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 15 gram 2 gram |