culinaire zaken .nl |
Broccoli-hamtaartje | |||
Soort gerecht | Lunchgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Feestelijk | Oven | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 1.25 100 4 4 1 - - |
gram gram deciliter gram stuks plakje stuks naar smaak naar smaak |
broccoli ham (mager) room (slag-) kaas (Gorgonzola) ei (kip) bladerdeeg paprika (rood) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de broccoli schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar. Verwarm de slagroom met de gorgonzola en laat de gorgonzola al roerend smelten. Laat dit mengsel iets afkoelen. Snijd de ham in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in ringen. Spoel de broccoli in een zeef onder koud water af. Klop de eieren door het gorgonzolamengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe. | |||
Berei- ding |
Bekleed 4 taartvormpjes met een doorsnede van circa 10 centimeter met het bladerdeeg. Snij het deeg langs de randen weg. Verdeel de broccoli en de reepjes ham over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Leg de paprikaringen erop. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2393 KiloJoules 570 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 29 gram 3 gram |