culinaire
zaken
.nl
Broccoli-hamtaartje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
1.25
100
4
4
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
plakje
stuks
naar smaak
naar smaak
broccoli ingrediënt info
ham (mager)
room (slag-)
kaas (Gorgonzola)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bladerdeeg ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Maak de broccoli schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes in weinig water met zout in 5 minuten beetgaar.
Verwarm de slagroom met de gorgonzola en laat de gorgonzola al roerend smelten. Laat dit mengsel iets afkoelen. Snijd de ham in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in ringen. Spoel de broccoli in een zeef onder koud water af. Klop de eieren door het gorgonzolamengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Berei-
ding
Bekleed 4 taartvormpjes met een doorsnede van circa 10 centimeter met het bladerdeeg. Snij het deeg langs de randen weg. Verdeel de broccoli en de reepjes ham over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Leg de paprikaringen erop. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie2393 KiloJoules
570 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
29 gram
3 gram