culinaire zaken .nl |
varkensvlees met tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 10 1.50 1.50 1 1 1 1 1 0.50 0.10 - - - |
gram centiliter gram theelepel theelepel stuks eetlepel blik eetlepel teentje eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensfricandeau wijn (wit,droog) margarine gember (poeder) paprika (poeder) ui peterselie (vers) tomaat (blik) siroop (gember) knoflook selderij (blad-) suiker zout peper sambal | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Vlees in repen van ca 5 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper, paprikapoeder, en gemberpoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Tomaten afgieten (vocht wordt niet gebruikt). Boven kom door zeef wrijven. Ui fijnsnipperen. Bereiden: In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees toevoegen en ca 5 minuten zachtjes laten bakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: Gezeefde tomate, gembersiroop en wijn. Aan de kook brengen. Met deksel op de pan in ca 5 minuten gaar stoven. Af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Selderij en peterselie toevoegen. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 793 KiloJoules 189 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 24 gram 1 gram |