culinaire
zaken
.nl
varkensvlees met tomatensaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
5
10
1.50
1.50
1
1
1
1
1
0.50
0.10
-
-
-
gram
centiliter
gram
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
blik
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkensfricandeau
wijn (wit,droog)
margarine
gember (poeder) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
tomaat (blik) ingrediënt info
siroop (gember)
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
sambal
Berei-
ding
Voorbereiden: Vlees in repen van ca 5 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper, paprikapoeder, en gemberpoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Tomaten afgieten (vocht wordt niet gebruikt). Boven kom door zeef wrijven. Ui fijnsnipperen. Bereiden: In koekepan met anti-aanbaklaag boter verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees toevoegen en ca 5 minuten zachtjes laten bakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: Gezeefde tomate, gembersiroop en wijn. Aan de kook brengen. Met deksel op de pan in ca 5 minuten gaar stoven. Af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Selderij en peterselie toevoegen. Lekker met rijst.
Voedings-
waarde
Energie793 KiloJoules
189 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
24 gram
1 gram