culinaire zaken .nl |
lasagne met kalkoen en courgette | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 1.25 25 6 4 3 1 1 1 1 1 1 1 - - |
deciliter deciliter gram stuks eetlepel eetlepel stuks teentje stuks eetlepel zakje stuks theelepel naar smaak naar smaak |
melk room (zuur) boter (bak-) pasta (lasagne,groen) mangochutney bieslook (vers) ui knoflook kalkoenschnitzel boter (kruiden-) saus (kerrie-) courgette (groen) kerrie (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Ui snipperen. Courgette wassen. In dunne plakjes snijden. In ruim water met zout courgette 2 minuten koken. In vergiet goed laten uitlekken. Kruidenboter erdoor mengen. Kalkoen (200 gr) in stukjes snijden. Bestrooien met zout, peper en kerriepoeder. Knoflook erboven uitpersen. Boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Kalkoen toevoegen en in ca 5 minuten goudbruin bakken. Mangochutney zonodig in stukjes snijden. Met melk kerriesaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Zure room en mangochutney erdoor roeren. Ovenschotel invetten. 1/4 deel van de saus op de bodem schenken. 1.5 lasagnevel erop leggen. achtereenvolgens hierover verdelen: helft kalkoenmengsel, 1/4 saus, 1.5 lasagnevel, courgette, 1/4 saus, 1.5 lasagnevel, rest kalkoenmengsel, 1.5 lasagnevel, rest van de saus. Bieslook erboven fijnknippen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 Celcius. In midden van oven lasagne in 40 minuten (AFGEDEKT) gaar bakken. Lekker met sla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4052 KiloJoules 965 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 91 gram 36 gram 7 gram |