culinaire
zaken
.nl
Rundvlees in rode wijnsaus
(Boeuf Bourquignon)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
300
200
150
75
6
4
2
1
1
1
1
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
gram
takje
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
bakje
teentje
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
wijn (rood)
ui ingrediënt info
spekblokjes (mager)
wortel (winter-)
boter (bak-)
peterselie (bosje) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
bouillon (tablet)
champignon ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Uien pellen. Wortel schrappen en wassen, en in stukjes snijden.
Vlees in stukjes van ongeveer 2x2 cm snijden.
Bestrooien met zout en peper. In grote braadpan olie en 50 gram boter verhitten. Spek en uien ongeveer 5 minuten bakken.
Af en toe omscheppen. Met schuimspaan uit pan op het bord scheppen.
Aan bakvet het vlees rondom bruin bakken.
In steelpan de wijn verwarmen.
Over het vlees de bloem strooien.
Toevoegen: 2 dl. warm water, wijn, ui, spek wortel, bouillontablet en tijm, knoflook pellen en erboven uitpersen.
Met een deksel op de pan het vlees in ongeveer 2 uur gaar stoven.
Intussen met keukenpapier de champignons schoonvegen.
Grote champignons halveren.
In kopje peterselie fijnknippen.
In koekepan 25 gram boter verhitten. Champignons in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken.
Door het vleesmengsel roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Laten afkoelen.
Berei-
ding
Vleesmengsel in ongeveer 5 minuten door en door heet laten worden.
Af en toe omscheppen.
Overdoen in een schaal.
Peterselie erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie3606 KiloJoules
859 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
41 gram
1 gram