culinaire zaken .nl |
Rundvlees in rode wijnsaus (Boeuf Bourquignon) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 300 200 150 75 6 4 2 1 1 1 1 - - |
kilogram deciliter gram gram gram gram takje eetlepel eetlepel theelepel stuks bakje teentje naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) wijn (rood) ui spekblokjes (mager) wortel (winter-) boter (bak-) peterselie (bosje) bloem olie (olijf-) tijm (gedroogd) bouillon (tablet) champignon knoflook zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Uien pellen. Wortel schrappen en wassen, en in stukjes snijden. Vlees in stukjes van ongeveer 2x2 cm snijden. Bestrooien met zout en peper. In grote braadpan olie en 50 gram boter verhitten. Spek en uien ongeveer 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Met schuimspaan uit pan op het bord scheppen. Aan bakvet het vlees rondom bruin bakken. In steelpan de wijn verwarmen. Over het vlees de bloem strooien. Toevoegen: 2 dl. warm water, wijn, ui, spek wortel, bouillontablet en tijm, knoflook pellen en erboven uitpersen. Met een deksel op de pan het vlees in ongeveer 2 uur gaar stoven. Intussen met keukenpapier de champignons schoonvegen. Grote champignons halveren. In kopje peterselie fijnknippen. In koekepan 25 gram boter verhitten. Champignons in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. Door het vleesmengsel roeren en op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. | |||
Berei- ding |
Vleesmengsel in ongeveer 5 minuten door en door heet laten worden. Af en toe omscheppen. Overdoen in een schaal. Peterselie erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3606 KiloJoules 859 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 41 gram 1 gram |