culinaire zaken .nl |
Kippenbouten met champignons in wijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 | |
Indelingen | Stoofschotel | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 40 4 2 2 2 1 1 - - - |
gram deciliter gram stuks eetlepel theelepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
champignon wijn (rood) boter (bak-) kippenbout creme fraiche rozemarijn (gedroogd) olie knoflook ui zout peper allesbinder | ||
Voor- berei- ding |
Bestrooi de kippebouten met zout en peper. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. | |||
Berei- ding |
Braad de kippenbouten in de olie en de helft van de boter rondom lichtbruin. Laat de ui en de knoflook kort meebakken. Bestrooi met de rozemarijn. Giet de wijn in de pan en draai het vuur laag als de wijn kookt. Laat de kippenbouten met het deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes gaar stoven. Bak intussen de champignons in de koekepan in de resterende boter tot ze beginnen te kleuren. Schep de kippenbouten uit de pan. Roer de champignons en de creme fraiche door de saus en bind desgewenst bij met wat allesbinder. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Warm de kippenbouten nog kort door in de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2783 KiloJoules 663 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 57 gram 2 gram |