culinaire
zaken
.nl
Kippenbouten met champignons in wijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
40
4
2
2
2
1
1
-
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
wijn (rood)
boter (bak-)
kippenbout
creme fraiche ingrediënt info
rozemarijn (gedroogd) ingrediënt info
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
allesbinder
Voor-
berei-
ding
Bestrooi de kippebouten met zout en peper.
Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
Berei-
ding
Braad de kippenbouten in de olie en de helft van de boter rondom lichtbruin.
Laat de ui en de knoflook kort meebakken.
Bestrooi met de rozemarijn.
Giet de wijn in de pan en draai het vuur laag als de wijn kookt.
Laat de kippenbouten met het deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Bak intussen de champignons in de koekepan in de resterende boter tot ze beginnen te kleuren.
Schep de kippenbouten uit de pan.
Roer de champignons en de creme fraiche door de saus en bind desgewenst bij met wat allesbinder.
Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Warm de kippenbouten nog kort door in de saus.
Voedings-
waarde
Energie2783 KiloJoules
663 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
57 gram
2 gram