culinaire zaken .nl |
Frikadel met banaan | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 3.50 3.50 3 2 2 2 2 1.50 1 1 1 0.50 - - |
gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel sneetje theelepel theelepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) azijn melk ui bloem jam (abrikozen-) boter (bak-) brood (wit) sambal oelek koriander (gedroogd) suiker kerrie (poeder) kruidnagel (poeder) nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 160 graden. Boven een kom brood verkruimelen, melk toevoegen en 5 minuten laten weken. Toevoegen: gehakt, kruidnagel, nootmuskaat, koriander, sambal en zout. Het geheel goed mengen en van het mengsel 4 gelijke rolletjes vormen. Ui pellen en grof snipperen. Olie verhitten. Ui en kerriepoeder in ongeveer 5 minuten fruiten. Al roerend het bloem, 10.5 deciliter water, azijn, suiker en abrikozenjam toevoegen. Bananen pellen en elk in vieren snijden. Ovenschaal (inhoud 2 liter) invetten. Vervolgens de rolletjes vlees en banaan erin leggen. Saus erover schenken. Adekken met aluminiumfolie, en in ongeveer 60 minuten in het midden van de oven gaar laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2821 KiloJoules 672 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 26 gram 3 gram |