culinaire zaken .nl |
Aardappelsalade met runderham | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Combi-magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 5 4 4 1 1 1 1 1 1 - - |
kilogram gram stuks eetlepel eetlepel stuks stuks stuks stengel stuks gram naar smaak naar smaak |
aardappel ham (runder) augurk mayonaise olie radijs ei (kip) appel (zachtzuur) selderij (bleek-) tomaat olijf (groen) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de geschilde aardappelen in vierkante blokjes van 0,5 cm. Kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten gaar in ruim water met wat zout. Controleer af en toe. Giet de aardappelblokjes af, laat ze onder de koude kraan schrikken om te voorkomen dat ze verder garen en laat ze uitlekken. Roer intussen in een grote kom een saus van het vocht van de augurkjes, de olie, de mayonaise en wat zout en peper. Schep er de aardappelblokjes door. Halveer de bleekselderij in de lengte en sijd daarna in blokjes. Snijd de augurken in plakjes. Snijd de gewassen appel met de schil in partjes en de partjes in blokjes. Schep de bleekselderij, de appel en de augurk door de aardaapelsalade. Zet de afgedekte salade een nacht of minstens een paar uur in de koelast. | |||
Berei- ding |
Laat de salade tijdig op kamertemperatuur komen. Schep voorzichtig door en proef er nog zout en peper bij moet. Schep de salade aan een kant van een met slablaadjes bedekte platte schaal. Leg de dubbelgevouwen plakken runderham naast en garneer naar smaak en inzicht met de genoemde ingredienten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2299 KiloJoules 547 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 56 gram 9 gram 13 gram |