culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade met runderham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
5
4
4
1
1
1
1
1
1
-
-
kilogram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stengel
stuks
gram
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
ham (runder)
augurk ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
olie ingrediënt info
radijs ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
appel (zachtzuur)
selderij (bleek-)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
olijf (groen)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de geschilde aardappelen in vierkante blokjes van 0,5 cm.
Kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten gaar in ruim water met wat zout.
Controleer af en toe.
Giet de aardappelblokjes af, laat ze onder de koude kraan schrikken om te voorkomen dat ze verder garen en laat ze uitlekken.
Roer intussen in een grote kom een saus van het vocht van de augurkjes, de olie, de mayonaise en wat zout en peper.
Schep er de aardappelblokjes door.
Halveer de bleekselderij in de lengte en sijd daarna in blokjes.
Snijd de augurken in plakjes.
Snijd de gewassen appel met de schil in partjes en de partjes in blokjes.
Schep de bleekselderij, de appel en de augurk door de aardaapelsalade.
Zet de afgedekte salade een nacht of minstens een paar uur in de koelast.
Berei-
ding
Laat de salade tijdig op kamertemperatuur komen.
Schep voorzichtig door en proef er nog zout en peper bij moet.
Schep de salade aan een kant van een met slablaadjes bedekte platte schaal.
Leg de dubbelgevouwen plakken runderham naast en garneer naar smaak en inzicht met de genoemde ingredienten.
Voedings-
waarde
Energie2299 KiloJoules
547 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
56 gram
9 gram
13 gram