culinaire
zaken
.nl
Sapi Atjar
(Gekruid zoetzuur rundvlees met groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
200
4
4
4
2
2
1
1
0.50
0.50
0.50
0.25
-
-
gram
deciliter
gram
theelepel
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
rundvlees
bouillon
tauge ingrediënt info
mosterd
maizena
maizena
knoflook ingrediënt info
azijn ingrediënt info
suiker (bruin)
paprika (groen) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ketjap (manis)
komkommer
kool (bloem-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Het rundvlees dient van te voren gekookt te worden. De paprika wordt in reepjes gesneden. De knoflook wordt uitgeperst. We gebruiken een bordje bloemkoolroosjes. De komkommer wordt in blokjes gesneden. Voor de saus mengen we: 1 eetlepel maizena, de azijn, mosterd, tomatenpuree, bouillon, ketjap manis en de bruine suiker goed door elkaar en langzaam laten verwarmen. Snij het vlees in blokjes. Rol de blokjes vlees in het mengsel van maizena, knoflook, zout en peper. Bak ze in de olie goudbruin. Temper het vuur en doe de saus, die van te voren is klaargemaakt, bij het vlees totdat het geheel gebonden is. Doe er dan de bloemkool, komkommer (niet geschild), paprika en tauge bij en alles circa 20 minuten doorsudderen. Rundvlees heeft een lange tijd nodig om goed gaar te worden. Kookt men het vlees van te voren dan scheelt dit enorm. Serveer met witte rijst, kroepoek, hete kip of kip smoor.
Voedings-
waarde
Energie1816 KiloJoules
432 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
27 gram
5 gram