culinaire
zaken
.nl
Macaroni met paddestoelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
1
75
75
10
4
3
2
1
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stengel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
paddestoel ingrediënt info
pasta (macaroni) ingrediënt info
bouillon (kruiden-)
kaas (room-)
kaas
ui (voorjaars-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
1. Kook de macaroni met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snij intussen de bleekselderij in boogjes, de uitjes (ook het groen) in ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes. 3. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in vieren 4. Giet het vocht van de macaroni af en laat de macaroni in een vergiet uitlekken. 5. Maak de pan waarin de macaroni is gekookt droog en verhit de olie in de pan. Bak hierin de stukjes bleekselderij, de uiringetjes en de stukjes paprika 3 minuten op een hoog vuur. 6. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar. 7. Voeg de totmatenpuree aan het paddestoelenmengsel toe en laat op een matig vuur nog even bakken. 8. Roer de bouillon, de verse roomkaas en de macaroni erdoor. Goed doorwarmen en met de geraspte kaas bestrooien.

Zo kan het ook Gebruik spaghettie in plaats van macaroni. Vervang de tomatenpuree en de bouillon door kant-en-klare totmatensaus.
Voedings-
waarde
Energie4621 KiloJoules
1100 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
155 gram
47 gram
37 gram