culinaire zaken .nl |
Macaroni met paddestoelen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 1 75 75 10 4 3 2 1 - |
gram gram deciliter gram gram stuks stengel eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
paddestoel pasta (macaroni) bouillon (kruiden-) kaas (room-) kaas ui (voorjaars-) selderij (bleek-) olie (zonnebloem-) puree (tomaten-) paprika (geel) zout | ||
Berei- ding |
1. Kook de macaroni met wat zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snij intussen de bleekselderij in boogjes, de uitjes (ook het groen) in ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes. 3. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in vieren 4. Giet het vocht van de macaroni af en laat de macaroni in een vergiet uitlekken. 5. Maak de pan waarin de macaroni is gekookt droog en verhit de olie in de pan. Bak hierin de stukjes bleekselderij, de uiringetjes en de stukjes paprika 3 minuten op een hoog vuur. 6. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in circa 4 minuten gaar. 7. Voeg de totmatenpuree aan het paddestoelenmengsel toe en laat op een matig vuur nog even bakken. 8. Roer de bouillon, de verse roomkaas en de macaroni erdoor. Goed doorwarmen en met de geraspte kaas bestrooien. Zo kan het ook Gebruik spaghettie in plaats van macaroni. Vervang de tomatenpuree en de bouillon door kant-en-klare totmatensaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4621 KiloJoules 1100 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 155 gram 47 gram 37 gram |