culinaire zaken .nl |
Biefstukreepjes met groenten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 225 125 4 2 2 2 1.50 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 |
deciliter stuks gram theelepel centimeter stengel eetlepel eetlepel teentje stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks |
olie runderbiefstuk wortel maizena gember (wortel,vers) selderij (bleek-) water saus (soja-) knoflook peper (rood) olie sherry (medium) azijn suiker prei | ||
Berei- ding |
Snij prei en bleekselderij in stukjes van 5 centimeter en snij de stukjes in de lengte in reepjes. Hak de knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij de peper in reepjes. Snij de wortel in plakjes en vervolgens in reepjes. Maak een marinade van 0.75 eetlepel maizena, 1 eetlepel water, 1 eetlepel sojasaus en 0.5 eetlepel sherry. Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. Meng met de marinade en laat 10 minuten staan. Maak een sausje van 1 theelepel maizena 1 eetlepel water, 0.5 eetlepel sherry, 0.5 eetlepel suiker, 0.5 eetlepel azijn en 0.5 eetlepel sojasaus. Meng 1 eetlepel olie door het vlees. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal eruit en laat uilekken. Giet de olie op 2 eetlepels na in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak prei, knoflook, gember en Spaanse peper tot het geurt. Roerbak wortel en bleekselderij 1 minuut. Voeg vlees en sausje toe, schep alles door elkaar en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 83163 KiloJoules 19801 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 4059 gram 19 gram |