culinaire zaken .nl |
Bebotok van Garnalen (Pittig gekruide garnalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 3 10 6 5 2 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
gram deciliter stuks teentje theelepel eetlepel theelepel stuks stuks stuks theelepel stuks theelepel theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) melk (kokos-) kemirie (noot) knoflook ketoembar ui komijn peper eidooier sereh (vers) kurkuma (poeder) djeroek poeroet trassi asem (zonder pit) bananenblad ei (kip) peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Eerst de kruiden fijnstampen, daarna de garnalen fijnhakken, en met de kruiden, de eierdooiers het zout en de kokosmelk vermengen. Doe dit gehakt vervolgens in de pisang-bladeren (tot pakje gemaakt). Bij elk pakje doet men wat sereh, asem, fijngesneden lombok, een stukje djeroek-poeroet blad en een klein stukje hardgekookt ei. De pisangblaadjes dichtvouwen en in de stoompan gaar stomen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1652 KiloJoules 393 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 35 gram 6 gram |