culinaire
zaken
.nl
Bebotok van Garnalen
(Pittig gekruide garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
3
10
6
5
2
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
melk (kokos-) ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
ketoembar
ui ingrediënt info
komijn
peper ingrediënt info
eidooier
sereh (vers)
kurkuma (poeder)
djeroek poeroet
trassi
asem (zonder pit) ingrediënt info
bananenblad ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Eerst de kruiden fijnstampen, daarna de garnalen fijnhakken, en met de kruiden, de eierdooiers het zout en de kokosmelk vermengen. Doe dit gehakt vervolgens in de pisang-bladeren (tot pakje gemaakt). Bij elk pakje doet men wat sereh, asem, fijngesneden lombok, een stukje djeroek-poeroet blad en een klein stukje hardgekookt ei. De pisangblaadjes dichtvouwen en in de stoompan gaar stomen.
Voedings-
waarde
Energie1652 KiloJoules
393 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
35 gram
6 gram