culinaire zaken .nl |
Zalm (gegratineerd) met tomatenvinaigrette | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk Grill/grillplaat | Makkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 8 3 3 2 2 1 1 1 1 - - |
gram stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel centimeter eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
zalmfilet ui (bos-) tomaat olie olie (sesam-) azijn (sherry-) gember (wortel,vers) saus (soja-) koriander (vers) sesamzaad zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm lang. Schil het schijfje gember en hak dit fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roer de azijn, 1 theelepel sojasaus en 3 eetlepels olie door de tomaatstukjes en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Roer de koriander erdoor. | |||
Berei- ding |
Verwarm de grill voor. Leg de zalmfilets in een lage schaal. Bestrijk ze met 1 theelepel sojasaus en de sesamolie. Strooi het sesamzaad erover. Schuif de schaal circa 10 centimeter onder de hete grill en rooster de zalm in circa 4 minuten gaar. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekepan en bak de gember en bosuireepjes in circa 2 minuten al omscheppend beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bosuireepjes op 4 bordjes. Leg de zalmfilets erop en schep de vinaigrette ernaast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1065 KiloJoules 254 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 24 gram 1 gram |