culinaire
zaken
.nl
Vleesspiezen
(Sis Kebap)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
2.50
4
2
2
2
1.50
-
-
-
gram
gram
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
lamslap
tomaat ingrediënt info
wijn (rood)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
azijn ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
piment (poeder)
zout
peper ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Verwijder eventuele vetresten en snij het vlees in blokjes. Meng voor de marinade de rode wijn, de azijn, zout, peper, paprikapoeder, de piment en tijm door elkaar. Schil de uien en snij ze in stukken. Was de tomaten, dompel ze even in kokend water en trek de velletjes eraf. Snij ze in stukken en doe de ui en de stukken tomaat met 3 eetlepels olie bij de marinade. Leg de blokjes vlees erin, schep de marinade er goed overheen en zet daarna de marinade met het vlees 1 dag in de koelkast. Draai het vlees regelmatig om.
Voedings-
waarde
Energie2384 KiloJoules
568 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
21 gram
2 gram