culinaire zaken .nl |
Vleesspiezen (Sis Kebap) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 2.50 4 2 2 2 1.50 - - - |
gram gram deciliter eetlepel stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
lamslap tomaat wijn (rood) olie ui azijn paprika (poeder) piment (poeder) zout peper tijm | ||
Berei- ding |
Verwijder eventuele vetresten en snij het vlees in blokjes. Meng voor de marinade de rode wijn, de azijn, zout, peper, paprikapoeder, de piment en tijm door elkaar. Schil de uien en snij ze in stukken. Was de tomaten, dompel ze even in kokend water en trek de velletjes eraf. Snij ze in stukken en doe de ui en de stukken tomaat met 3 eetlepels olie bij de marinade. Leg de blokjes vlees erin, schep de marinade er goed overheen en zet daarna de marinade met het vlees 1 dag in de koelkast. Draai het vlees regelmatig om. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2384 KiloJoules 568 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 21 gram 2 gram |