culinaire zaken .nl |
Vleescurry (Korma) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:45 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2.80 15 10 4 4 3 2 2 2 1.50 1.50 1.50 1 1 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter centiliter gram gram stuks eetlepel eetlepel theelepel teentje theelepel theelepel theelepel eetlepel stuks stuks stuks stuks stuks theelepel naar smaak |
lamslap yoghurt room (zuur) amandel (schaafsel) suiker (basterd-,bruin) kruidnagel olie puree (aardappel-,instant komijn knoflook djahe kurkuma (poeder) ketoembar peterselie (vers) ui bouillon (kruiden-,tablet peper (groen) laurier (blad) kaneel (stokje) chilipoeder zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Vlees in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter snijden. Ui pellen en snipperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. In een braadpan olie verhitten. Ui 3.5 minuten zachtjes fruiten. Toevoegen voor de saus: kaneelstokje, kruidnagel, laurier, pepertje en djintan. Knoflook pellen en erboven uitpersen. circa 1 minuut al roerende meebakken. Vlees, djahe, chilipoeder, ketoembar en koenjit toevoegen en al omscheppende circa 1 minuut bakken. Yoghurt toevoegen. Met deksel op de pan, vlees 17 minuten zachtjes laten stoven. Af en toe roeren. Toevoegen: 1.5 deciliter water, bruine suiker en bouillontablet. Met deksel op de pan, vlees in circa 40 minuten zachtjes gaarstoven. In een koekepan amandelen op matig hoog vuur al roerende met een houten lepel in 3 minuten goudbruin roosteren. Curry zonodig laten afkoelen. Kaneelstokje, kruidnagel en laurierblad verwijderen. Curry tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Al roerend curry opnieuw verwarmen. Aardappelpureepoeder toevoegen en blijven roeren tot de saus gebonden is. Op smaak brengen met zout. In kopje peterselie fijnknippen. Curry over vier borden verdelen. Zure room erover verdelen. Peterselie en amandelen erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2549 KiloJoules 607 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 24 gram 2 gram |