culinaire
zaken
.nl
Vleescurry
(Korma)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
2.80
15
10
4
4
3
2
2
2
1.50
1.50
1.50
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
centiliter
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
lamslap
yoghurt
room (zuur)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
olie ingrediënt info
puree (aardappel-,instant
komijn
knoflook ingrediënt info
djahe
kurkuma (poeder)
ketoembar
peterselie (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (kruiden-,tablet
peper (groen) ingrediënt info
laurier (blad)
kaneel (stokje)
chilipoeder
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Vlees in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter snijden. Ui pellen en snipperen. Pepertje wassen, in de lengte halveren, pitjes verwijderen en fijnhakken. In een braadpan olie verhitten. Ui 3.5 minuten zachtjes fruiten. Toevoegen voor de saus: kaneelstokje, kruidnagel, laurier, pepertje en djintan. Knoflook pellen en erboven uitpersen. circa 1 minuut al roerende meebakken. Vlees, djahe, chilipoeder, ketoembar en koenjit toevoegen en al omscheppende circa 1 minuut bakken. Yoghurt toevoegen. Met deksel op de pan, vlees 17 minuten zachtjes laten stoven. Af en toe roeren. Toevoegen: 1.5 deciliter water, bruine suiker en bouillontablet. Met deksel op de pan, vlees in circa 40 minuten zachtjes gaarstoven. In een koekepan amandelen op matig hoog vuur al roerende met een houten lepel in 3 minuten goudbruin roosteren. Curry zonodig laten afkoelen. Kaneelstokje, kruidnagel en laurierblad verwijderen. Curry tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Al roerend curry opnieuw verwarmen. Aardappelpureepoeder toevoegen en blijven roeren tot de saus gebonden is. Op smaak brengen met zout. In kopje peterselie fijnknippen. Curry over vier borden verdelen. Zure room erover verdelen. Peterselie en amandelen erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie2549 KiloJoules
607 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
24 gram
2 gram