culinaire zaken .nl |
Visfilets met groene tomatensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 450 9 75 25 4 3 2 1 1 1 0.50 0.25 - - |
gram gram centiliter gram gram eetlepel eetlepel teentje stuks stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
visfilet tomaat (gepeld,groen) water bloem boter (room-) olie (olijf-) peterselie (vers) knoflook ei (kip) peper (groen) ui citroen komijn peper zout | ||
Berei- ding |
Verhit een deel van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de fijngehakte groene peper ongeveer 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de knoflook en de komijn toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen nog ongeveer 2 minuten. Voeg de 0,75 deciliter water, de fijngehakte peterselie en wat zout toe. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Laat de saus wat afkoelen en pureer hem daarna. Doe de saus terug in de pan en houd hem warm. Vermeng de bloem met wat zout en peper. Klop het ei los met een eetlepel water. Verhit de rest van de olie met de boter in de koekepan. Haal de visfilets achtereenvolgens door het bloemmengsel en het losgeklopte ei. Bak de vis op niet al te hoog vuur ongeveer 4 minuten per kant tot hij mooi bruin en gaar is. Leg de visfilets op een schaal en houd deze warm. Schenk de warme saus over de visfilets en garneer het gerecht met plakjes citroen en peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2314 KiloJoules 551 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 40 gram 2 gram |