culinaire zaken .nl |
Varkensvleesschotel uit Mexico | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 4 1 80 50 25 4 2 2 2 2 1 1 0.50 0.50 - - - |
gram gram deciliter deciliter gram gram gram stuks stuks eetlepel stuks eetlepel stuks teentje theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenslappen (mager) aardappel water room (slag-) rijst pinda (geschaafd) boter (room-) tomaat ui suiker banaan olie (mais-) bouillon (vlees-,tablet) knoflook kruidnagel (poeder) kurkuma (poeder) zout peper (cayenne-) kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie en boter in een braadpan en bak hierin het in blokjes gesneden vlees rondom bruin. Voeg de fijngehakte uien en de knoflook toe en bak ze even mee. Voeg het water toe, breng dit aan de kook en voeg het bouillontablet toe. Laat het vlees 10 minuten smoren. Voeg de rijst en de in vieren gesneden aardappelen toe en laat alles nog circa 30 minuten stoven. Voeg de in partjes gesneden tomaten en in plakjes gesneden bananen toe en laat ze warm worden. Breng het gerecht op smaak met de cayennepaper, kurkuma, kruidnagelpoeder, kaneel, suiker en roer de room erdoor. Strooi vlak voor het serveren de geschaafde pinda's erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2084 KiloJoules 496 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 68 gram 8 gram 8 gram |