culinaire zaken .nl |
Varkenskarbonades met marsala (Cottolette di maiale con marsala) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1 1 75 30 3 2 1 1 - - |
gram deciliter deciliter gram gram eetlepel eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (schoude marsala wijn (rood) bloem boter (room-) olie (olijf-) peterselie knoflook puree (tomaten-) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Verhit boter en olie in een koekepan. Haal de karbonades door de bloem. Bak de karbonades aan beide kanten goudbruin. Haal de karbonades uit de pan en houd ze even apart. Doe de knoflook en de tomatenpuree in de koekepan en laat dit even bakken. Blus af met de wijn en de marsala en breng op smaak met peper en zout. Doe de karbonades erbij en stoof met gesloten deksel tot het vlees gaar is (1 uur). Voeg de peterselie toe. Haal het vlees uit de pan en houd dit even warm. Voeg 0.5 deciliter water aan de saus toe en kook de saus in op hoog vuur. Giet de saus over het vlees en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2587 KiloJoules 616 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 29 gram 0 gram |