culinaire zaken .nl |
Tomaten met groene saus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7 4 2 1 1 1 1 - - |
eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) tomaat (vlees-) ansjovis (pasta) meel (paneer-) eidooier peterselie (vers) azijn zout peper | ||
Berei- ding |
Pureer het paneermeel met de eidooier, de fijngehakte peterseli, de ansjovispasta, de olie en de azijn in een keukenmachine. Maak de groene saus op smaak met wat zout en peper. Leg op iedere plak tomaat een theelepel groene saus en verdeel de plakken tomaat over vier bordjes. Laat het voorgerecht in de koelkast door en door koud worden. Serveer hierbij vers, warm stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1054 KiloJoules 251 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 4 gram 0 gram |