culinaire zaken .nl |
Tandoori-kip met indiase gele rijst (Parsi pilau met kip) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 350 65 30 4 3 3 3 2 1 1 1 0.50 |
gram gram gram gram theelepel eetlepel stuks theelepel eetlepel stuks bekertje stuks theelepel |
kipfilet rijst (a la minuut) doperwt (blik) boter (room-) kruiden (tandoori-) rozijn tomaat maizena olie (zonnebloem-) paprika (rood) creme fraiche prei kurkuma (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de prei in ringen, de tomaat in stukjes , de paprika in blokjes en de kipfilet in blokjes. | |||
Berei- ding |
Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie, voeg hieraan de paprika, prei tomaten en rozijnen toe en bak het geheel circa 5 minuten. Voeg de ongare rijst a la minuut, de koenjit en 1 theelepel tandoori kruiden toe. Roer het geheel goed door. Voeg 5 deciliter heet water en wat zout toe. Laat het mengsel 20 tellen koken en neem de pan van het vuur en laat deze5 minuten staan. Bestrooi de kipfiletblokjes met 3 theelepels tandoorikruiden en bak de blokjes in de boter snel bruin en gaar. Neem de kipfilet uit de pan. Meng de creme fraiche met de maizena en 3 eetlepels water en voeg het mengsel al roerende aan het bakvet toe tot een gladde saus ontstaat. Breng deze eventueel op smaak met zout en peper. Voeg de doperwten aan de rijst toe en warm het geheel goed door. Serveer de rijst op een bord en schep de kip met wat saus erop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1328 KiloJoules 316 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 28 gram 4 gram |