culinaire zaken .nl |
Taco's gevuld met rode bonensalade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 50 4 4 3 2 2 1 1 1 3 |
gram gram gram eetlepel stuks takje eetlepel stuks stuks stuks stengel eetlepel |
boon (Chili-,blik) mais (blik) kaas (oud) olie tacoschelp peterselie (vers) azijn tomaat paprika (rood) ui (sjalot) selderij (bleek-) kruidenmix (taco-) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas | |||
Berei- ding |
Maak de bleekselderij schoon en verwijder de harde nerven met een dunschiller. Snij de stengel in flinterdunne plakjes. Maak de paprika schoon en snij hem in piepkleine stukjes. Spoel de rode bonen in een zeef af onder koud stromend water. Roer in een kom een sausje van de azijn, taco-seasoningmix en olie. Schep de rode bonen, mais, paprika en bleekselderij erdoor. Knip de peterselie erboven fijn. Laat de salade liefst enkele uren staan. Pel het sjalotje en snij het in flinterdunne ringen. Snij de tomaten in partjes. Vul de tacoschelpen met de salade en zet ze naast elkaar op 2 borden. Schep de rest van de salade erom heen. Strooi de geraspte kaas erover en garneer met de uiringen en tomaatpartjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2318 KiloJoules 552 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 19 gram 38 gram |