culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met kalfslappen (provencaals)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
500
2.50
100
3
2
1
1
gram
gram
deciliter
gram
stuks
teentje
theelepel
theelepel
kalfslap ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
wijn (rose)
spek (ontbijt-,mager)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
oregano ingrediënt info
Berei-
ding
Giet in een braadpan olijfolie. Laat daarin het vlees blonderen, samen met twee geperste teentjes knoflook, de fijngehakte uien en het in blokjes gesneden ontbijtspek. Als alles kleur heeft gekregen, gaat de rose erbij, zout en peper naar smaak, een theelepel oregano en een theelepel basilicum. Laat alles nu een klein uurtje stoven met dichte deksel. Voeg dan de geschilde en in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog 15 minuten stoven. Indien het gerecht erg vochtig is, de laatste 10 minuten zonder deksel. Garneren met zwarte olijven en serveren met knapperig stokbrood en een frisse, groene salade.
Voedings-
waarde
Energie973 KiloJoules
232 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
33 gram
3 gram