culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met kalfslappen (provencaals) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 500 2.50 100 3 2 1 1 |
gram gram deciliter gram stuks teentje theelepel theelepel |
kalfslap tomaat wijn (rose) spek (ontbijt-,mager) ui knoflook basilicum (vers) oregano | ||
Berei- ding |
Giet in een braadpan olijfolie. Laat daarin het vlees blonderen, samen met twee geperste teentjes knoflook, de fijngehakte uien en het in blokjes gesneden ontbijtspek. Als alles kleur heeft gekregen, gaat de rose erbij, zout en peper naar smaak, een theelepel oregano en een theelepel basilicum. Laat alles nu een klein uurtje stoven met dichte deksel. Voeg dan de geschilde en in blokjes gesneden tomaten toe en laat nog 15 minuten stoven. Indien het gerecht erg vochtig is, de laatste 10 minuten zonder deksel. Garneren met zwarte olijven en serveren met knapperig stokbrood en een frisse, groene salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 973 KiloJoules 232 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 33 gram 3 gram |