culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel Djuvedje
((Djuvedje = Joegoslavisch))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
250
50
50
4
2
2
2
2
1
1
1
0.50
-
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenslappen (mager)
rijst (droogkokend) ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
spekblokjes
boter (room-)
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
peper (cayenne-) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verhit de boter in een grote braadpan en bak hierin het spek (dobbelsteentjes) uit. Braad hierin vervolgens het vlees (ook dobbelsteentjes) aan alle kanten snel aan en neem het uit de pan. Fruit in het resterende vet de uisnippers met het paprikapoeder aan tot de ui (gesnipperd) glazig ziet. Voeg rijst en knoflook toe en laat dit even meefruiten. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden aubergine, de van zaad ontdane en in ringen gesneden paprika's, tomaten (plakken), sperziebonen, zout, peper, cayennepeper, tijm en majoraan toe. Doe het vlees weer in de pan, voeg zoveel water toe dat alles onderstaat en laat het geheel in ongeveer 1 uur zachtjes gaar stoven. Voeg de gekookte witte bonen toe, breng op smaak met zout en peper en strooi er peterselie over. N.B.: Vervang de sperziebonen eventueel door doperwten.
Voedings-
waarde
Energie2347 KiloJoules
559 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
85 gram
15 gram
9 gram