culinaire zaken .nl |
Stoofschotel Djuvedje ((Djuvedje = Joegoslavisch)) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Joegoslavie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 250 50 50 4 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - - - - |
gram gram gram gram gram stuks stuks theelepel eetlepel teentje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenslappen (mager) rijst (droogkokend) boon (sperzie-,vers) spekblokjes boter (room-) tomaat ui paprika (poeder) peterselie knoflook paprika (rood) aubergine paprika (groen) majoraan (gedroogd) peper (cayenne-) tijm peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Verhit de boter in een grote braadpan en bak hierin het spek (dobbelsteentjes) uit. Braad hierin vervolgens het vlees (ook dobbelsteentjes) aan alle kanten snel aan en neem het uit de pan. Fruit in het resterende vet de uisnippers met het paprikapoeder aan tot de ui (gesnipperd) glazig ziet. Voeg rijst en knoflook toe en laat dit even meefruiten. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden aubergine, de van zaad ontdane en in ringen gesneden paprika's, tomaten (plakken), sperziebonen, zout, peper, cayennepeper, tijm en majoraan toe. Doe het vlees weer in de pan, voeg zoveel water toe dat alles onderstaat en laat het geheel in ongeveer 1 uur zachtjes gaar stoven. Voeg de gekookte witte bonen toe, breng op smaak met zout en peper en strooi er peterselie over. N.B.: Vervang de sperziebonen eventueel door doperwten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2347 KiloJoules 559 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 85 gram 15 gram 9 gram |