culinaire
zaken
.nl
Spaghetti met italiaanse champignonsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
300
200
1
50
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
pak
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
pasta (spaghetti) ingrediënt info
kipfilet
champignon ingrediënt info
wijn (wit)
boter (room-)
paprika (groen) ingrediënt info
ui ingrediënt info
saus (champignon-)
oregano ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Meng de mix (voor champignonsaus met kruiden) met 4 deciliter koud water. Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de in blokjes gesneden kipfilet snel bruin. Fruit de gesnipperde ui bij de kipfilet tot deze glazig ziet. Voeg de mix, de in plakjes gesneden champignons, de in dunne reepjes gesneden paprika en de witte wijn toe en laat het geheel, onder af en toe roeren, 10 minuten smoren. Bereid de spaghetti volgens de algemene bereidingswijze, echter zonder zout toe te voegen. Roer aan het einde van de smoortijd de oregano door de saus. Breng de aus op smaak met peper en zout en garneer deze met bieslook. Serveer er een tomatensalade bij.
Voedings-
waarde
Energie2320 KiloJoules
552 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
77 gram
33 gram
5 gram