culinaire zaken .nl |
Spaghetti met italiaanse champignonsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 300 200 1 50 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram deciliter gram stuks stuks pak theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
pasta (spaghetti) kipfilet champignon wijn (wit) boter (room-) paprika (groen) ui saus (champignon-) oregano bieslook (vers) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Meng de mix (voor champignonsaus met kruiden) met 4 deciliter koud water. Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de in blokjes gesneden kipfilet snel bruin. Fruit de gesnipperde ui bij de kipfilet tot deze glazig ziet. Voeg de mix, de in plakjes gesneden champignons, de in dunne reepjes gesneden paprika en de witte wijn toe en laat het geheel, onder af en toe roeren, 10 minuten smoren. Bereid de spaghetti volgens de algemene bereidingswijze, echter zonder zout toe te voegen. Roer aan het einde van de smoortijd de oregano door de saus. Breng de aus op smaak met peper en zout en garneer deze met bieslook. Serveer er een tomatensalade bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2320 KiloJoules 552 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 77 gram 33 gram 5 gram |