culinaire zaken .nl |
Schnitzel (varken) met mozzarella (Lekker met risotto of italiaans brood) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1.25 25 4 4 4 4 2 1 0.50 0.50 0.25 - - |
gram deciliter gram stuks plakje stuks eetlepel eetlepel teentje eetlepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kaas (mozzarella) bouillon (vlees-) boter (room-) varkensschnitzel (ongep.) ham (Parma-) tomaat (vlees-) marsala olie (olijf-) knoflook bloem oregano salie (vers) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Leg de schnitzels tussen huishoudfolie en klop ze met de keukenhamer gelijkmatig dun uit. Pel en snipper het teentje knoflook en wrijf de snippers fijn in de vijzel. Voeg de salie, oregano en vers gemalen peper en zout toe en stamp dit tot een gladde pasta. Wrijf de schnitzels ermee in. Snij de mozzarella in 8 gelijke plakjes. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snij ze in plakjes. Verwarm de oven voor op 150. Verhit de boter in een grote koekepan. Leg de schnitzels naast elkaar in de pan en bak ze rondom bruin. Voeg de bouillon toe en bedruppel de schnitzels met olie. Stoof de schnitzels in 5 minuten gaar. Neem de schnitzels uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de dubbelgevouwen plakjes ham, de plakjes mozzarella en de plakjes tomaat erover. Houd de schaal warm in de oven. Roer de bloem en de marsala (of cream sherry) door het stoofvocht. Breng aan de kook en laat even doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het sausje over de schnitzels. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2361 KiloJoules 562 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 54 gram 0 gram |