culinaire
zaken
.nl
Rundvlees in chianti
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
400
1
50
3
2
2
2
1
1
kilogram
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
stengel
teentje
fles
pak
sucadelap
tomaat (blik) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ham (Parma-)
wortel
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
wijn (Chianti)
kruiden (keuken-,italiaan
Voor-
berei-
ding
Maak de groenten schoon en hak ze zeer fijn. Hak ook de Parmaham zeer fijn.
Berei-
ding
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Fruit de groenten, de ham en 2/3 van de kruiden even mee. Verwarm in een ander pannetje de wijn met de tomaatstukjes en schenk dit beetje bij beetje in de pan. Stoof het vlees, afgedekt, in circa 2 uur heel zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en kook de saus op hoog vuur in tot een mooie dikte. Snij het vlees in plakken en leg het terug in de saus. Laat het vlees nog even goed warm worden.

Dit gerecht wordt nog lekkerder als het vlees een nacht in de saus blijft liggen.
Voedings-
waarde
Energie1164 KiloJoules
277 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
6 gram
9 gram