culinaire zaken .nl |
Rundvlees in chianti | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 02:10 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 400 1 50 3 2 2 2 1 1 |
kilogram gram deciliter gram stuks stuks stengel teentje fles pak |
sucadelap tomaat (blik) olie (olijf-) ham (Parma-) wortel ui selderij (bleek-) knoflook wijn (Chianti) kruiden (keuken-,italiaan | ||
Voor- berei- ding |
Maak de groenten schoon en hak ze zeer fijn. Hak ook de Parmaham zeer fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Fruit de groenten, de ham en 2/3 van de kruiden even mee. Verwarm in een ander pannetje de wijn met de tomaatstukjes en schenk dit beetje bij beetje in de pan. Stoof het vlees, afgedekt, in circa 2 uur heel zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en kook de saus op hoog vuur in tot een mooie dikte. Snij het vlees in plakken en leg het terug in de saus. Laat het vlees nog even goed warm worden. Dit gerecht wordt nog lekkerder als het vlees een nacht in de saus blijft liggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1164 KiloJoules 277 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 6 gram 9 gram |