culinaire zaken .nl |
Runderpoulet-rijstschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:30 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 250 50 6 2 1.50 1 1 1 1 - - |
gram gram gram gram stuks takje theelepel teentje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
runderpoulet rijst champignon boter (room-) tomaat peterselie paprika (poeder) knoflook bouillon (vlees-,tablet) ui oregano zout peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Champignons schoonmaken, grote halveren. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom bruin bakken. Ui en champignons toevoegen en 5 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: oregano, paprikapoeder, zout, peper en 1 deciliter water. Met deksel op pan circa 2 uur zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Tomaten wassen en in vieren snijden. Aan vleesmengsel toevoegen en nog circa 10 minuten stoven. Peterselie erboven fijnknippen. In pan met water bouillontablet oplossen en rijst koken volgens gebruiksaanwzijging. Vleesmengsel erdoor scheppen en circa 5 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2051 KiloJoules 488 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 12 gram 5 gram |