culinaire
zaken
.nl
Runderpoulet-rijstschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
250
50
6
2
1.50
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
takje
theelepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
runderpoulet
rijst ingrediënt info
champignon ingrediënt info
boter (room-)
tomaat ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en snipperen. Champignons schoonmaken, grote halveren. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom bruin bakken. Ui en champignons toevoegen en 5 minuten meebakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: oregano, paprikapoeder, zout, peper en 1 deciliter water. Met deksel op pan circa 2 uur zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Tomaten wassen en in vieren snijden. Aan vleesmengsel toevoegen en nog circa 10 minuten stoven. Peterselie erboven fijnknippen.
In pan met water bouillontablet oplossen en rijst koken volgens gebruiksaanwzijging. Vleesmengsel erdoor scheppen en circa 5 minuten meeverwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie2051 KiloJoules
488 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
92 gram
12 gram
5 gram