culinaire zaken .nl |
Ratatouille | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Slank | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 2 1 1 1 1 0.50 0.25 - - - |
gram eetlepel stuks teentje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat olie (olijf-) ui knoflook aubergine courgette (groen) paprika (rood) oregano zout peper tijm | ||
Berei- ding |
Snij de schoongemaakte aubergine en courgette in plakken. Hak de ui grof. Maak de knoflook en paprika schoon en ontvel de tomaten. Verhit de olijfolie en fruit hierin eerst de ui. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprika in reepjes en de plakken aubergine en courgette toe en strooi er zout en peper en een mespunt oregano en tijm over. Laat de groente ongeveer 20 minuten smoren en voeg 5 minuten voor het einde de in partjes gesneden tomaat toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 953 KiloJoules 227 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 7 gram 12 gram |