culinaire zaken .nl |
Pastasaus van de boswachter | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 250 75 50 30 2 2 2 1 1 0.75 - - |
gram gram gram gram gram gram teentje eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) tomaat (gepeld,stukjes) champignon ham (rauw,plak) kaas (parmezaans) paddestoel (gedroogd) knoflook olie (olijf-) peterselie (vers) olijf (zwart) maizena ham (plak) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De pasta in de pan op het fornuis al dente koken. De gedroogde paddestoelen met 2 deciliter water in een kommetje doen en (afgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. De paddestoelen 15 minuten laten staan, in een zeef onder koud water goed afspoelen, laten uitlekken en klein snijden. De verse champignons met een vochtig doekje schoon wrijven en in dunne plakjes snijden. De teentjes knoflook pellen en uitpersen. Beide plakken ham in kleine blokjes snijden. | |||
Berei- ding |
De olijfolie in een grote ovenvaste schaal (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. De knoflook erdoor roeren en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De blokjes ham toevoegen en alles weer (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. Beide soorten paddestoelen er met de tomaat doorscheppen en de saus (afgedekt) 8-10 minuten op 100% verwarmen. Ondertussen de maizena met wat water tot een glad papje roeren en hiermee de saus binden. Tot slot de peterselie en de kaas erdoor roeren, de saus door de gare pasta in de pan scheppen en kort doorwarmen. Met geraspte kaas bestrooid serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2512 KiloJoules 598 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 93 gram 31 gram 6 gram |