culinaire
zaken
.nl
Pastasaus van de boswachter
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
250
75
50
30
2
2
2
1
1
0.75
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
tomaat (gepeld,stukjes) ingrediënt info
champignon ingrediënt info
ham (rauw,plak)
kaas (parmezaans)
paddestoel (gedroogd) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
olijf (zwart)
maizena
ham (plak)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De pasta in de pan op het fornuis al dente koken. De gedroogde paddestoelen met 2 deciliter water in een kommetje doen en (afgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. De paddestoelen 15 minuten laten staan, in een zeef onder koud water goed afspoelen, laten uitlekken en klein snijden. De verse champignons met een vochtig doekje schoon wrijven en in dunne plakjes snijden. De teentjes knoflook pellen en uitpersen. Beide plakken ham in kleine blokjes snijden.
Berei-
ding
De olijfolie in een grote ovenvaste schaal (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% heet laten worden. De knoflook erdoor roeren en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De blokjes ham toevoegen en alles weer (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. Beide soorten paddestoelen er met de tomaat doorscheppen en de saus (afgedekt) 8-10 minuten op 100% verwarmen. Ondertussen de maizena met wat water tot een glad papje roeren en hiermee de saus binden. Tot slot de peterselie en de kaas erdoor roeren, de saus door de gare pasta in de pan scheppen en kort doorwarmen. Met geraspte kaas bestrooid serveren.
Voedings-
waarde
Energie2512 KiloJoules
598 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
93 gram
31 gram
6 gram