culinaire zaken .nl |
Pasta met saus van kalfsvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 350 2 1.25 2 2 1.50 1 1 |
gram gram deciliter deciliter eetlepel eetlepel theelepel stuks teentje |
pasta (vlinders) kalfslap wijn (wit,Elzasser) room (slag-) olie (mais-) boter (room-) dragon (gedroogd) ui knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui zo fijn mogelijk en hak de knoflook fijn. Snij het kalfsvlees in dunne repen en hak het daarna met een hakmes fijn tot flinterdunne stukjes. | |||
Berei- ding |
Verhit in een braadpan (met een dikke bodem) de kombinatie van boter en olie (liefst mais- of zonnebloem-). Wanneer de boter is gesmolten en het mengsel begint te dampen, gaat de vleesmassa in de pan. Laat het vuur hoog staan en bruin het vlees. Tussentijds zal het sap uit het vlees loskomen en het idee geven dat er niet te braden valt: maar ga door! Laat het sap verdampen en blijf roeren totdat het vlees goudbruin is. Strooi dan de uisnippers en de gehakte knoflook in de pan. Laat de ui en de knoflook onder voortdurend roeren in 3 minuten zacht worden. Blus dan het geheel met de witte wijn en breng de saus op smaak met zout, zwarte peper uit de molen en dragon (een kruid met een sterke, maar zeer geraffineerde smaak). Leg een deksel op de pan, zet deze op het kleinste vuur en laat het vlees in een uur gaar sudderen. Kontroleer tussentijds of het vocht niet verdampt is; voeg zo nodig een scheutje water toe. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak (het beste is lasagnette of pappardelle te nemen - bereidingstijd: 10 minuten). Roer de room door de saus en laat hem niet meer koken. Verdeel de saus over de pasta op de borden. Lekker met een eenvoudige tomatensla met kappertjes en fijngesneden augurken. Geef wel aparte borden voor de sla. De saus kan gemakkelijk 's ochtends of een dag tevoren worden gemaakt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3368 KiloJoules 802 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 77 gram 32 gram 3 gram |