culinaire
zaken
.nl
Pasta met saus van kalfsvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
350
2
1.25
2
2
1.50
1
1
gram
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
pasta (vlinders) ingrediënt info
kalfslap ingrediënt info
wijn (wit,Elzasser)
room (slag-)
olie (mais-) ingrediënt info
boter (room-)
dragon (gedroogd)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snipper de ui zo fijn mogelijk en hak de knoflook fijn. Snij het kalfsvlees in dunne repen en hak het daarna met een hakmes fijn tot flinterdunne stukjes.
Berei-
ding
Verhit in een braadpan (met een dikke bodem) de kombinatie van boter en olie (liefst mais- of zonnebloem-). Wanneer de boter is gesmolten en het mengsel begint te dampen, gaat de vleesmassa in de pan. Laat het vuur hoog staan en bruin het vlees. Tussentijds zal het sap uit het vlees loskomen en het idee geven dat er niet te braden valt: maar ga door! Laat het sap verdampen en blijf roeren totdat het vlees goudbruin is.

Strooi dan de uisnippers en de gehakte knoflook in de pan. Laat de ui en de knoflook onder voortdurend roeren in 3 minuten zacht worden. Blus dan het geheel met de witte wijn en breng de saus op smaak met zout, zwarte peper uit de molen en dragon (een kruid met een sterke, maar zeer geraffineerde smaak).

Leg een deksel op de pan, zet deze op het kleinste vuur en laat het vlees in een uur gaar sudderen. Kontroleer tussentijds of het vocht niet verdampt is; voeg zo nodig een scheutje water toe. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak (het beste is lasagnette of pappardelle te nemen - bereidingstijd: 10 minuten). Roer de room door de saus en laat hem niet meer koken. Verdeel de saus over de pasta op de borden.

Lekker met een eenvoudige tomatensla met kappertjes en fijngesneden augurken. Geef wel aparte borden voor de sla. De saus kan gemakkelijk 's ochtends of een dag tevoren worden gemaakt.
Voedings-
waarde
Energie3368 KiloJoules
802 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
77 gram
32 gram
3 gram