culinaire zaken .nl |
Milanese kalfsschenkel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:30 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Slank | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1.50 1 50 20 4 4 2 1 1 1 - - |
gram deciliter deciliter gram gram eetlepel stuks eetlepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
tomaat (gepeld,stukjes) wijn (wit,droog) bouillon boter (room-) ansjovis (pasta) peterselie (vers) kalfsschenkel bloem citroen knoflook ui zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf de kalfsschenkels in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kalfsschenkels in circa 10 minuten bruin. Pel en snipper de ui en bak deze even mee. Neem de schenkels uit de pan en roer de wijn, tomaatstukjes en bouillon door het bakvet. Leg de schenkels erin en smoor de schenkels afgedekt in circa 2 uur zachtjes gaar. Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af. Pers het teentje knoflook uit en meng de citroenrasp, peterselie en ansjovisboter erdoor. Verdeel dit mengsel over het vlees en verwarm het nog 5 minuten. Serveer het gerecht met rissoto ala Milanese. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 7527 KiloJoules 1792 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 217 gram 1 gram |