culinaire
zaken
.nl
Milanese kalfsschenkel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.50
1
50
20
4
4
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld,stukjes) ingrediënt info
wijn (wit,droog)
bouillon
boter (room-)
ansjovis (pasta)
peterselie (vers) ingrediënt info
kalfsschenkel ingrediënt info
bloem ingrediënt info
citroen
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de kalfsschenkels in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kalfsschenkels in circa 10 minuten bruin. Pel en snipper de ui en bak deze even mee. Neem de schenkels uit de pan en roer de wijn, tomaatstukjes en bouillon door het bakvet. Leg de schenkels erin en smoor de schenkels afgedekt in circa 2 uur zachtjes gaar.
Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af. Pers het teentje knoflook uit en meng de citroenrasp, peterselie en ansjovisboter erdoor. Verdeel dit mengsel over het vlees en verwarm het nog 5 minuten. Serveer het gerecht met rissoto ala Milanese.
Voedings-
waarde
Energie7527 KiloJoules
1792 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
217 gram
1 gram