culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met spek en mozzarella
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
150
50
2
2
2
1
1
1
gram
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
stengel
stuks
eetlepel
teentje
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
tomaat (blik) ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
spek (ontbijt-,mager)
olie ingrediënt info
kruiden (keuken-,italiaan
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snipper de ui. Snij de mozzarella in staafjes. Snij de bleekselderij in dunne boogjes.
Berei-
ding
De dobbelsteentjes spek in de olie bakken. De ui meebakken en de knoflook boven de pan persen. De gepelde tomaten met het sap, de kruiden en de in dunne boogjes gesneden bleekselderij toevoegen en onder roeren laten inkoken tot een dikke saus.

Ondertussen de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken, afgieten en door de saus scheppen. Wat basilicumblaadjes erboven fijnknippen en de kaas erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie2525 KiloJoules
601 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
96 gram
23 gram
11 gram