culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met spek en mozzarella | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 150 50 2 2 2 1 1 1 |
gram gram gram gram eetlepel theelepel stengel stuks eetlepel teentje |
pasta (tagliatelle) tomaat (blik) kaas (mozzarella) spek (ontbijt-,mager) olie kruiden (keuken-,italiaan selderij (bleek-) ui (rood) basilicum (vers) knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui. Snij de mozzarella in staafjes. Snij de bleekselderij in dunne boogjes. | |||
Berei- ding |
De dobbelsteentjes spek in de olie bakken. De ui meebakken en de knoflook boven de pan persen. De gepelde tomaten met het sap, de kruiden en de in dunne boogjes gesneden bleekselderij toevoegen en onder roeren laten inkoken tot een dikke saus. Ondertussen de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar koken, afgieten en door de saus scheppen. Wat basilicumblaadjes erboven fijnknippen en de kaas erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2525 KiloJoules 601 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 96 gram 23 gram 11 gram |