culinaire
zaken
.nl
Lamsvlees met sperciebonen en tomaat
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
200
180
1.25
40
4
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
theelepel
stuks
theelepel
takje
teentje
naar smaak
naar smaak
boon (sperzie-,diepvries)
lamsboutplak
tomaat ingrediënt info
rijst (snelkook) ingrediënt info
room (slag-)
boter (room-)
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Snijd het vlees in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de tomaten en snijd ze in smalle partjes. Knip de peterselie fijn. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Berei-
ding
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukje vlees rondom bruin. Roer de gesnipperde ui en knoflook erdoor en bak deze circa 2 minuten mee. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de sperziebonen door het vleesmengsel en voeg de kruiden toe. Roer de slagroom door het vlees-groentemengsel en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees-groentemengsel met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Roer na 10 minuten de partjes tomaat erdoor. Strooi vlak voor het opdienen de peterselie erover. Geef de gekookte rijst erbij.
Voedings-
waarde
Energie2324 KiloJoules
553 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
21 gram
2 gram