culinaire zaken .nl |
Lamsvlees met sperciebonen en tomaat | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Rijst En Pasta | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 200 180 1.25 40 4 1 1 1 1 - - |
gram gram gram gram deciliter gram theelepel stuks theelepel takje teentje naar smaak naar smaak |
boon (sperzie-,diepvries) lamsboutplak tomaat rijst (snelkook) room (slag-) boter (room-) paprika (poeder) ui majoraan (gedroogd) peterselie knoflook peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Snijd het vlees in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de tomaten en snijd ze in smalle partjes. Knip de peterselie fijn. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukje vlees rondom bruin. Roer de gesnipperde ui en knoflook erdoor en bak deze circa 2 minuten mee. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de sperziebonen door het vleesmengsel en voeg de kruiden toe. Roer de slagroom door het vlees-groentemengsel en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees-groentemengsel met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Roer na 10 minuten de partjes tomaat erdoor. Strooi vlak voor het opdienen de peterselie erover. Geef de gekookte rijst erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2324 KiloJoules 553 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 21 gram 2 gram |