culinaire zaken .nl |
Krabbetjes in sinaasappelwijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:00 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 425 1.50 7.50 15 3 2 2 2 2 1 - - - |
kilogram gram deciliter centiliter stuks eetlepel theelepel eetlepel teentje stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenskrabbetjes tomaat (blik) sap (sinaasappel-) wijn (wit,droog) sinaasappel olie chilipoeder suiker (bruin) knoflook ui azijn kaneel (poeder) zout kruidnagel (poeder) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de krabbetjes met kleine porties tegelijk rondom bruin. Haal de krabbetjes na het bakken uit de pan en houd ze apart. Schep zoveel van het bakvet uit de pan dat nog ongeveer 1.5 eetlepel vet overblijft. Fruit de kleingesneden uien ongeveer 3 minuten in het bakvet. Pureer de tomaten met het sap uit het blik. Voeg de gepureerde tomaten, de uitgeperste knoflook, kaneel, chilipoeder en de gemalen kruidnagels aan de gefruite uien toe en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg het sinaasappelsap, witte wijn, bruine suiker, reepjes sinaasappelschil en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat de saus aan de kook komen. Voeg de krabbetjes aan de saus toe. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles ongeveer 1.5 uur zachtjes stoven tot de krabbetjes gaar zijn. Haal de krabbetjes uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Kook de saus op vrij hoog vuur wat in. Roer de azijn door de saus. Schenk de saus over de krabbetjes en garneer het gerecht met plakjes sinaasappel. Lekker hierbij: rijst of tortillas en worteltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3388 KiloJoules 807 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 93 gram 73 gram 17 gram |