culinaire
zaken
.nl
Kip-rijstschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
4
400
300
200
150
3
2
2
1
1
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
kippenbout
bouillon (kippen-)
tomaat (blik) ingrediënt info
rijst ingrediënt info
kaas (feta)
olijf
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en bak de stukken kip in de olie. Leg de kip apart in een ovenschaal. Bak de uisnippers in de overgebleven olie en pers de knoflook hierboven uit. Roer de rijst door het ui-knoflookmengsel tot alle korrels glimmen van de olie. Voeg de bouillon, de tomaten (met vocht), de tijm, de olijven en de peper toe. Roer alles door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Schep het mengsel door de stukken kip in de ovenschaal en dek de schaal af met folie. Laat het gerecht in een op 175 gram voorverwarmde oven gaar worden in 40-50 minuten Schep de blokjes feta door de schotel en strooi de peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie1147 KiloJoules
273 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
14 gram
0 gram