culinaire zaken .nl |
Kip-rijstschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 400 300 200 150 3 2 2 1 1 - |
kilogram deciliter gram gram gram gram eetlepel teentje theelepel stuks eetlepel naar smaak |
kippenbout bouillon (kippen-) tomaat (blik) rijst kaas (feta) olijf olie (olijf-) knoflook tijm ui peterselie (vers) peper | ||
Berei- ding |
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en bak de stukken kip in de olie. Leg de kip apart in een ovenschaal. Bak de uisnippers in de overgebleven olie en pers de knoflook hierboven uit. Roer de rijst door het ui-knoflookmengsel tot alle korrels glimmen van de olie. Voeg de bouillon, de tomaten (met vocht), de tijm, de olijven en de peper toe. Roer alles door elkaar en breng het mengsel aan de kook. Schep het mengsel door de stukken kip in de ovenschaal en dek de schaal af met folie. Laat het gerecht in een op 175 gram voorverwarmde oven gaar worden in 40-50 minuten Schep de blokjes feta door de schotel en strooi de peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1147 KiloJoules 273 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 14 gram 0 gram |