culinaire zaken .nl |
Ketjaprijst met noten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 5 5 3 3 3 2 2 2 1 1 0.25 - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel teentje eetlepel eetlepel eetlepel stuks literblik naar smaak |
varkensvlees rijst amandel (gepeld) ketjap (manis) sap (citroen-) gember (bak-) rozijn knoflook boter (room-) olie kerrie (poeder) ui ananas (stukjes) zout | ||
Berei- ding |
Vlees in dobbelstenen snijden. In kommetje marinade roeren van ketjap en citroensap. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Hierin vlees ongeveer 0.5 uur laten staan. Af en toe omscheppen. Ui pellen en fijnsnipperen. Ananas afgieten. In zeef rozijnen afspoelen. In braadpan olie en boter verhitten. Vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken. Uit pan scheppen. Ui ongeveer 3 minuten glazig fruiten. Kerriepoeder erdoor roeren. Toevoegen: 5 deciliter water, zout en rijst. Met deksel op pan in ongeveer 25 minuten zachtjes gaarkoken. Erdoor scheppen: marinade, rozijnen, ananas, gember, amandelen, en vlees. In ongeveer 8 minuten heet laten worden. Overdoen in schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3457 KiloJoules 823 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 28 gram 3 gram |