culinaire
zaken
.nl
Ketjaprijst met noten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
5
5
3
3
3
2
2
2
1
1
0.25
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
literblik
naar smaak
varkensvlees
rijst ingrediënt info
amandel (gepeld) ingrediënt info
ketjap (manis)
sap (citroen-)
gember (bak-) ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
boter (room-)
olie ingrediënt info
kerrie (poeder)
ui ingrediënt info
ananas (stukjes) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Vlees in dobbelstenen snijden. In kommetje marinade roeren van ketjap en citroensap. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Hierin vlees ongeveer 0.5 uur laten staan. Af en toe omscheppen. Ui pellen en fijnsnipperen. Ananas afgieten. In zeef rozijnen afspoelen.
In braadpan olie en boter verhitten. Vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken. Uit pan scheppen. Ui ongeveer 3 minuten glazig fruiten. Kerriepoeder erdoor roeren. Toevoegen: 5 deciliter water, zout en rijst. Met deksel op pan in ongeveer 25 minuten zachtjes gaarkoken. Erdoor scheppen: marinade, rozijnen, ananas, gember, amandelen, en vlees. In ongeveer 8 minuten heet laten worden. Overdoen in schaal.
Voedings-
waarde
Energie3457 KiloJoules
823 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
73 gram
28 gram
3 gram