culinaire zaken .nl |
Karbonade met madeirasaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.30 50 5 1.50 6 5 4 4 3 3 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 - - - |
gram deciliter gram centiliter centiliter eetlepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel stuks theelepel stuks gram takje stuks stuks bekertje naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel yoghurt (Bulgaars) bacon madeira sap (citroen-) boter (room-) bieslook (vers) varkenskarbonade (haas-) tomaat (cherry-) selderij (bleek-) bloem ei (kip) saus (worcestershire-) ui zout peterselie ui bouillon (vlees-,tablet) room (zuur) zout peper peper | ||
Berei- ding |
Ui pellen en fijnsnipperen. Bacon kleinsnijden. In maatbeker met 2.5 deciliter heet water bouillontablet oplossen. Schaal voorverwarmen. Vlees inwrijven met zout en peper. In koekepan 3.5 eetlepels boter verhitten. Vlees circa 10 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Intussen in steelpan 1.5 eetlepels boter verhitten. Ui en bacon 3 minuten fruiten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Madera en zure room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels worc.saus. Vlees op warme schaal leggen. Saus erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3421 KiloJoules 815 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 50 gram 17 gram |