culinaire
zaken
.nl
Karbonade met madeirasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.30
50
5
1.50
6
5
4
4
3
3
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
deciliter
gram
centiliter
centiliter
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
gram
takje
stuks
stuks
bekertje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
yoghurt (Bulgaars)
bacon
madeira
sap (citroen-)
boter (room-)
bieslook (vers) ingrediënt info
varkenskarbonade (haas-)
tomaat (cherry-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
saus (worcestershire-)
ui ingrediënt info
zout
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (vlees-,tablet)
room (zuur)
zout
peper ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Ui pellen en fijnsnipperen. Bacon kleinsnijden. In maatbeker met 2.5 deciliter heet water bouillontablet oplossen.
Schaal voorverwarmen. Vlees inwrijven met zout en peper. In koekepan 3.5 eetlepels boter verhitten. Vlees circa 10 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Intussen in steelpan 1.5 eetlepels boter verhitten. Ui en bacon 3 minuten fruiten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Madera en zure room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels worc.saus. Vlees op warme schaal leggen. Saus erover schenken. Peterselie erboven fijnknippen.
Voedings-
waarde
Energie3421 KiloJoules
815 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
59 gram
50 gram
17 gram