culinaire zaken .nl |
Kabeljauwschotel met kokos (Kabeljauw met een tropisch zoete smaak) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 200 3 2 2 1 1 1 1 1 |
gram deciliter gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel teentje stuks theelepel |
kabeljauw (filet) melk (kokos-) rijst olie sap (limoen-) tomaat (vlees-) ui koriander (poeder) knoflook paprika (groen) peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Snij de visfilets in 4 stukken, besprenkel ze met het sap (evt. citroen) en bestrooi ze met peper en zout. Pel ui en knoflook en snipper ze. Maak de paprika schoon en snij hem klein. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de stukken vis, uitgelekte tomaten, paprika en koriander toe en laat alles smoren. Laat de visfilets in 10 minuten gaar worden en neem ze uit de pan. Voeg de rijst en kokosmelk toe. Kook de rijst in 25 minuten gaar. Warm de laatste minuten de vis mee. Maak de rijst op smaak met cayennepeper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1671 KiloJoules 398 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 26 gram 4 gram |