culinaire zaken .nl |
Italiaanse soufflee | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Groente Oven | Bewerkelijk Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 50 6 4 2 2 1 1 - - |
gram gram eetlepel stuks stuks stuks bosje teentje naar smaak naar smaak |
kaas (mozzarella) olijf (zwart,pitvrij) olie courgette (groen) paprika (rood) paprika (geel) basilicum (vers) knoflook peper zout | ||
Berei- ding |
Oven op heetste stand 250 graden Celcius voorverwarmen. Paprika's schoonmaken. Op bakblik leggen en 45 minuten in oven. Eruit halen en royaal met koud water besproeien (plantespuit). Oven uitschakelen, paprika's er nog 10 minuten in. Eruit halen, laten afkoelen en velletje eraf halen. Oven weer op 200 graden Celcius inschakelen. Kapjes en bruine plekjes van de courgettes snijden, in schijven snijden. Knoflook pellen, hakken. Basilicum wassen en kleinsnijden. De kaas in plakjes snijden. Een vuurvaste schaal met olie bestrijken, stukjes paprika, mozzarella, courgette en olijven erin doen, zout en peper erover strooien. Knoflook en basilicum door de olie roeren, over de groente sprenkelen. In de warme oven circa 30 minuten. Serveren met Italiaans witbrood/Turks brood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1776 KiloJoules 423 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 17 gram 7 gram |