culinaire
zaken
.nl
Italiaanse soufflee
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
50
6
4
2
2
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
bosje
teentje
naar smaak
naar smaak
kaas (mozzarella)ingrediënt info
olijf (zwart,pitvrij)
olie ingrediënt info
courgette (groen)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Oven op heetste stand 250 graden Celcius voorverwarmen.
Paprika's schoonmaken. Op bakblik leggen en 45 minuten in oven. Eruit halen en royaal met koud water besproeien (plantespuit). Oven uitschakelen, paprika's er nog 10 minuten in. Eruit halen, laten afkoelen en velletje eraf halen.
Oven weer op 200 graden Celcius inschakelen.
Kapjes en bruine plekjes van de courgettes snijden, in schijven snijden.
Knoflook pellen, hakken. Basilicum wassen en kleinsnijden. De kaas in plakjes snijden.
Een vuurvaste schaal met olie bestrijken, stukjes paprika, mozzarella, courgette en olijven erin doen, zout en peper erover strooien.
Knoflook en basilicum door de olie roeren, over de groente sprenkelen.
In de warme oven circa 30 minuten.
Serveren met Italiaans witbrood/Turks brood.
Voedings-
waarde
Energie1776 KiloJoules
423 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
17 gram
7 gram