culinaire zaken .nl |
Hamlapjes zoetzuur (chinees vleesgerecht) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vlees | Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 225 30 2.50 15 5 5 3 2 2 2 1 0.50 0.50 - - |
gram gram gram centiliter theelepel eetlepel centimeter eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
varkenshamlap ananas (stukjes) suiker sherry (droog) maizena olie gember (wortel,vers) azijn (wijn-,rood) ketjap (manis) puree (tomaten-) sap (citroen-) wortel (winter-) paprika (groen) paprika (rood) peper zout | ||
Berei- ding |
Vlees in stukjes van circa 2.5 x 1.5 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper en 2 eetlepels maizena. Gemberwortel schillen en fijnsnijden. Winterwortel schrappen en in dunne plakken snijden. Ananas afgieten, sap bewaren. Paprika's in repen snijden. 1 eetlepel maizena met 3 eetlepels koud water glad roeren. Erdoor roeren: azijn, ketjap, tomatenpuree, 2 eetlepels ananassap, sherry, citroensap en suiker. In wok of braadpan olie verhitten. Helft van het vlees op hoog vuur in circa 3 minuten bruin roerbakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier uit laten lekken. Op dezelfde manier rest van het vlees bakken. Aan bakvet gemberwortel en wortel toevoegen. Op hoog vuur circa 2 minuten roerbakken. Ananas en paprika toevoegen. Op hoog vuur circa 1 minuut roerbakken. Vlees toevoegen en circa 2 minuten meebakken. Al roerende saus toevoegen. Blijven roeren tot saus gebonden is. Lekker bij gebakken rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1868 KiloJoules 445 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 28 gram 5 gram |