culinaire
zaken
.nl
Hamlapjes zoetzuur
(chinees vleesgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
225
30
2.50
15
5
5
3
2
2
2
1
0.50
0.50
-
-
gram
gram
gram
centiliter
theelepel
eetlepel
centimeter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
varkenshamlap
ananas (stukjes) ingrediënt info
suiker
sherry (droog)
maizena
olie ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
ketjap (manis)
puree (tomaten-)ingrediënt info
sap (citroen-)
wortel (winter-)
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Vlees in stukjes van circa 2.5 x 1.5 centimeter snijden. Bestrooien met zout, peper en 2 eetlepels maizena. Gemberwortel schillen en fijnsnijden. Winterwortel schrappen en in dunne plakken snijden. Ananas afgieten, sap bewaren. Paprika's in repen snijden. 1 eetlepel maizena met 3 eetlepels koud water glad roeren. Erdoor roeren: azijn, ketjap, tomatenpuree, 2 eetlepels ananassap, sherry, citroensap en suiker. In wok of braadpan olie verhitten. Helft van het vlees op hoog vuur in circa 3 minuten bruin roerbakken. Uit pan scheppen en op keukenpapier uit laten lekken. Op dezelfde manier rest van het vlees bakken. Aan bakvet gemberwortel en wortel toevoegen. Op hoog vuur circa 2 minuten roerbakken. Ananas en paprika toevoegen. Op hoog vuur circa 1 minuut roerbakken. Vlees toevoegen en circa 2 minuten meebakken. Al roerende saus toevoegen. Blijven roeren tot saus gebonden is. Lekker bij gebakken rijst.
Voedings-
waarde
Energie1868 KiloJoules
445 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
28 gram
5 gram