culinaire
zaken
.nl
Haas op italiaanse wijze
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
5
350
200
80
50
5
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderhaas
wijn (rood)
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
varkensspeklap
kaas (parmezaans)
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
wortel
puree (tomaten-)ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de stukken haas, bladselderie, ui, wortel, spek en laurierblad aan het hete vet toe. Bak het geheel op hoog vuur onder voortdurend omscheppen tot het vlees bruin begint te kleuren. Temper het vuur en strooi de bloem in de pan. Roer er in gedeelten de wijn door en laat het geheel aan de kook komen. Voeg de tomatenpuree toe en stoof de haas in de gesloten pan, onder af en toe roeren, in 1.5 a 2 uur gaar. Neem de stukken haas uit de saus. Verwijder de botten en snij het vlees in kleinere stukken. Voeg deze weer aan de saus toe en breng op smaak met zout en peper. Kook de lintmacaroni in ruim water met zout in de aangegeven tijd gaar. Schik de gekookte, uitgelekte macaroni op een voorverwarmde schaal en strooi de kaas erover. Geef de stukken haas in de saus er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie5208 KiloJoules
1240 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
74 gram
3 gram