culinaire zaken .nl |
Haas op italiaanse wijze (Kookboek Rietje) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 5 350 200 80 50 5 1 1 1 1 1 1 - - |
gram deciliter gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
runderhaas wijn (rood) pasta (tagliatelle) varkensspeklap kaas (parmezaans) boter (room-) olie (olijf-) bloem selderij (blad-) laurier (blad) ui wortel puree (tomaten-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de stukken haas, bladselderie, ui, wortel, spek en laurierblad aan het hete vet toe. Bak het geheel op hoog vuur onder voortdurend omscheppen tot het vlees bruin begint te kleuren. Temper het vuur en strooi de bloem in de pan. Roer er in gedeelten de wijn door en laat het geheel aan de kook komen. Voeg de tomatenpuree toe en stoof de haas in de gesloten pan, onder af en toe roeren, in 1.5 a 2 uur gaar. Neem de stukken haas uit de saus. Verwijder de botten en snij het vlees in kleinere stukken. Voeg deze weer aan de saus toe en breng op smaak met zout en peper. Kook de lintmacaroni in ruim water met zout in de aangegeven tijd gaar. Schik de gekookte, uitgelekte macaroni op een voorverwarmde schaal en strooi de kaas erover. Geef de stukken haas in de saus er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5208 KiloJoules 1240 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 74 gram 3 gram |