culinaire zaken .nl |
Varkensfilet gevuld met kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Snel | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 50 4 4 4 2 1 1 1 1 - - |
deciliter gram plakje lapjes eetlepel theelepel takje takje eetlepel teentje naar smaak naar smaak |
room (slag-) boter (room-) kaas (Emmental) varkensfilet bloem gember (poeder) peterselie selderij (blad-) mosterd knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Op bord bloem strooien. Kaasplakken halveren. Vlees inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. Op 1 helft plakje kaas leggen. Vlees dubbelklappen. Met houten cocktailprikkers vaststeken. Vlees door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. Verhit de boter in een koekepan. Vlees aan elke kant 5 minuten gaar en bruinbakken. Intussen schaal voorverwarmen. Vlees op warme schaal scheppen. Door het bakvet de slagroom en mosterd roeren. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Peterselie en selderij erboven fijnknippen. Op hoog vuur 5 minuten koken. Doe het vlees terug in de pan en laat het 2 minuten meewarmen. Het vlees op de schaal leggen en de saus erover schenken.g | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2141 KiloJoules 510 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 34 gram 1 gram |