culinaire zaken .nl |
Gemarineerde vis op spitjes (Brocheta de pescado marinada) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 15 7 3 2 2 1.50 1 1 0.25 - - |
gram gram theelepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks stuks teentje theelepel naar smaak naar smaak |
visfilet tomaat sap (citroen-) olie (olijf-) peterselie (vers) ui paprika (groen) courgette (groen) peper (groen) knoflook oregano peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de courgette in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Kook de plakken courgette ongeveer 3 minuten in een laagje water. Laat de plakken courgette goed uitlekken. Vermeng de fijngehakte peterselie met het citroensap, de fijngehakte groene peper, knoflook, oregano, zout en peper. Voeg al roerende kleine beetjes olie toe tot de saus goed gemengd is. Snij de visfilets in niet al te kleine blokjes. Doe de blokjes vis en de plakken courgette in de marinade en schep alles goed door elkaar. Marineer de vis en de courgette ongeveer 30 minuten. Laat de vis en de courgette uitlekken en vang de marinade op. Steek om en om vis, courgette, partjes ui, stukjes paprika en stukjes tomaat op pennen of satestokjes. Grilleer de vispennen ongeveer 6 minuten onder de voorverwarmde ovengrill. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze af en toe met de marinade. Serveer de pennen direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1942 KiloJoules 462 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 27 gram 6 gram |