culinaire zaken .nl |
Gehaktrolletjes (Izmir Koftesi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 5 25 12 4 2 2 2 1.50 1 - - |
gram gram centiliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) aardappel melk bloem boter (room-) meel (paneer-) puree (tomaten-) peterselie olie paprika (poeder) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Pel de uien en rasp ze fijn. Maak het gehakt aan met het paneermeel, de peterselie, wat zout en peper en de paprikapoeder. Maak er rolletjes van zo groot als een walnoot en rol ze daarna door de bloem. Verhit de olie en bak hierin de gehaktrolletjes 3 minuten aan alle kanten. Was intussen de geschilde aardappelen, snij ze klein en kook ze in een bodem water gaar. Roer er daarna met de melk, de boter en wat zout puree van en houd de puree warm. Schep de gehaktrolletjes uit de pan en houd ze eveneens warm. Roer de tomatenpuree met 1 deciliter water door het bakvet en laat de saus 12 minuten zachtjes koken. Leg de aardappelpuree midden op een schaal en leg de frikadellen er omheen. Giet er vervolgens de tomatensaus over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2124 KiloJoules 506 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 21 gram 3 gram |